Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανθρωπιστική κρίση στην Καρδίτσα – Νέα έκκληση βοήθειας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Εκκληση για βοήθεια!

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας
για τα αποκλεισμένα χωριά της Καρδίτσας

Καθημερινά, από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 29.09.2020,
από τις 10:00 έως και τις 13:00 και 18:00 έως τις 20:00
στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ 8

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά την χθεσινή αποστολή βοήθειας και την παράδοση σημαντικής ποσότητας τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρδίτσας,  στο στρατοπεδο “Λουμακη”,  η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας αποφάσισε να προβεί σε νέο κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, έτσι όπως της ζητήθηκε από τους υπεύθυνους παραλαβής και την αντιδήμαρχο κυρία Ουρανία Σούφλα: «Σας παρακαλώ! Σας ικετεύω, βοηθήστε! Όσο μπορεί ο καθένας«.Η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας κυρία Ουρανία Σούφλα.
Δείτε την έκκληση της Αντιδημάρχου κας Σούφλα Χθές, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 4:00 το απόγευμα, παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας 5 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια η οποία συγκεντρώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες από πολίτες της Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Για να φτάσουμε στο στρατόπεδο Λουμάκη, όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση των υλικών, έπρεπε να διασχίσουμε ένα μέρος του κέντρου της πόλης. Μία πόλη βουτηγμένη κυριολεκτικά στη λάσπη! Παντού, στα πεζοδρόμια, στις αυλές, έξω από τα μαγαζιά, απελπισμένοι άνθρωποι να προσπαθούν με ένα λάστιχο και μία σκούπα στο χέρι, να καθαρίσουν ότι ακόμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει η κυρία Ουρανία! Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! Για τον λόγο αυτό η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας ανακοινώνει πως θα συνεχίσει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, καθημερινά στον Καπνικό Σταθμό από τις 10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:00, μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παράδοση της βοήθειας στην Καρδίτσα

Σας καλούμε να προσφέρετε, με σειρά προτεραιότητας, ότι μπορείτε από τα παρακάτω:

 • Είδη καθαρισμού
 • Σκούπες παντός είδους
 • Λάστιχα νερού
 • Φαράσια
 • Πλαστικές μπότες
 • Κονσέρβες
 • Ελαιόλαδο
 • Γάλατα μακράς διαρκείας
 • Όσπρια
 • Ζυμαρικά
 • Πελτέδες
 • Μπισκότα

Σας παρακαλούμε να μην φέρετε άλλα ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες ή πετσέτες! Εχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες ενώ δεν υπάρχουν χώροι αποθήκευσης αλλά ούτε και δυνατότητα διαλογής!

Στην επόμενη αποστολή όλα τα υλικά θα τα παραδώσουμε ομαδοποιημένα ανά κατηγορία και όχι όπως έχουν παραδοθεί από τους συμπολίτες μας. Η ομάδα των εθελοντών που παραλαμβάνει τη βοήθεια στην Καρδίτσα είναι αδύνατον να φέρει εις πέρας και την ταξινόμηση των υλικών. Δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλοι χώροι, αλλά ούτε και το προσωπικό που θα μπορούσε να αναλάβει μία τόσο πολύπλοκη και απαιτητική  εργασία.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στη διαλογή και τη συσκευασία των υλικών, καθημερινά 18:00 έως 20:00 το βράδυ, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Η επόμενη αποστολή θα πραγματοποιηθεί με νταλίκα.

ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
«Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Φλέμινγκ 8, 60100 Κατερίνη

Τηλ. 698 166 5158

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: