Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Αθλητικών Επιστημών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Δεκατέσσερις (14)  καθηγητές Πανεπιστημίου από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα βρίσκονται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020  μέχρι  και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, με σκοπό τον σχεδιασμό και την οργάνωση του προγράμματος του  25ου  Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο  Ιούλιο  στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο συνέδριο στον χώρο του αθλητισμού στον κόσμο, με συμμετοχή κάθε φορά άνω των 3.000 συνέδρων από 70 διαφορετικές χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Αθλητικών Επιστημών  (European College of Sport Science -ECSS) είναι ένας σύνδεσμος πανεπιστημίων από ολόκληρο τον κόσμο, με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.  Το ECSS με την οργάνωση του ετήσιου συνεδρίου  αλλά και με την έκδοση του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού «European Journal of Sport Science» έχει ως στόχο  την προώθηση της έρευνας σε όλες  επιστήμες που συνδέονται με τον αθλητισμό.

Η επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής του Κολεγίου να οργανώσει τη σημαντική αυτή συνάντηση στους χώρους του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης δεν είναι διόλου τυχαία. Οι δράσεις των ενεργών πολιτών της Πιερίας είναι γνωστές στους κύκλους του ECSS,  γι’  αυτό και επιλέγονται συνειδητά οι χώροι του Καπνικού Σταθμού  για τη συνάντηση, η οποία μάλιστα φέρει την ονομασία «Katerini Meeting». Μάλιστα, ως αντάλλαγμα για τη χρήση των χώρων του Καπνικού Σταθμού το ECSS προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια στις κοινωνικές δομές του.

Παράλληλα,  η ομάδα των καθηγητών θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Δίου, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε επισκεφθεί τους Βασιλικούς Τάφους  στη Βεργίνα.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ – Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: