Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδήλωση κοπής της πίτας και ημερίδα από τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο καφέ-μπαρ Q86.  Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με παρόντες νέους αλλά και παλαιούς Αρχιτέκτονες Μηχανικούς να ανταλλάσουν ευχές για ένα νέο έτος με υγεία και δημιουργία.

Οι δράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων θα συνεχιστούν μέσα στο 2020, με στόχο την ανάδειξη τόσο της αρχιτεκτονικής  κληρονομιάς όσο και της σημασίας σωστού σχεδιασμού νέων μελετών και κατασκευών.

Στο πλαίσιο των δράσεων που φέρνουν κοντά τα παιδιά και τους νέους της Κατερίνης με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Πιερίας, από την ομάδα εργασίας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, διδακτική ημερίδα για τους μαθητές του 5ου Λυκείου Κατερίνης με θέμα «Αρχιτεκτονική & Μνήμη».

Οι αρχιτέκτονες παρουσίασαν στους μαθητές τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα κτιρίων που παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον για την Κατερίνη ενώ παράλληλα αφηγήθηκαν την οικιστική εξέλιξη της πόλης μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής της.

Τόσο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές όσο και οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην παρουσίαση, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και από τις δυο πλευρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: