Μετάβαση στο περιεχόμενο

2011 – 2020: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

Στην πανέμορφη αίθουσα «Εφέσου Γεύσεις» στη Νέα Έφεσο, πραγματοποίησε την ετήσια απολογιστική συνέλευση και συγχρόνως έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

 Τον διοικητικό απολογισμό παρουσίασε ο πρόεδρος του, Γρηγόρης Παπαχρήστος, λέγοντας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητά μέλη του συλλόγου μας.

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου,  δημιουργήθηκε πριν δέκα χρόνια, με τη διάλυση του δήμου Δίου, για να «στεγάσει» ότι με κόπο και μεράκι είχε δημιουργηθεί στον τομέα του πολιτισμού, έως τότε.

Σήμερα δέκα χρόνια μετά, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, έχει αναδειχτεί και καταξιωθεί μεταξύ των σπουδαίων συλλόγων πολιτισμού της Πιερίας, επιδεικνύοντας  ένα σημαντικότατο έργο στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Αποτολμώντας τον απολογισμό της δεκαετίας αυτής, θα μπορούσα να σας  ομιλώ για ώρες. Θα σταθώ όμως, στην Η. Δ. της σημερινής μας συνέλευσης και θα σας παρουσιάσω το έργο που κάναμε το 2019, αλλά και τι σκοπεύουμε να κάνουμε την καινούρια χρονιά και στο μέλλον γενικότερα.  

Το 2019, το Κ.Γ.Τ. Δίου,  ανέπτυξε μια σειρά σπουδαίων δράσεων σε πολλούς τομείς.

ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ομολογουμένως η μουσική με την Ορχήστρα Νέων Δίου, όπως καθιερώθηκε η ονομασία της, ήταν εκείνη που έκανε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, γνωστό ανά το πανελλήνιο, με αποκορύφωμα τις συναυλίες της, σε Μέγαρα Μουσικής, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε μεγάλα φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την παρουσία της στις πλέον δημοφιλέστερες μουσικές εκπομπές της τηλεόρασης, τη συνεργασία της με τους σπουδαιότερους συνθέτες και ερμηνευτές της χώρας.

Δεν γνωρίζω κάποια ορχήστρα που να την αποτελούν παιδιά και μάλιστα από την επαρχία, να έχει εμφανιστεί στους σπουδαιότερους μουσικούς χώρους της χώρας, ακόμη και του εξωτερικού και να έχει συνεργαστεί με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Όσο σκέπτομαι ότι η ορχήστρα μας, είχε την τύχη να συνοδεύσει τον παγκόσμιο τραγουδοποιό Ντέμη Ρούσο, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στην τελευταία του συναυλία που έδωσε στην Ελλάδα, πριν πεθάνει,  πραγματικά αδυνατώ να το πιστέψω και φορές αναρωτιέμαι, αν ήταν όνειρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: