Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ ΜΤΒ LEADER

Νέα εποχή, νέα επαγγέλματα…Περισσότερο από 25 χρόνια  οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ  ποδηλατούν , ξεναγούν, υποστηρίζουν ποδηλατικές εκδηλώσεις πάντα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ δωρεάν, υπεύθυνα  με απόλυτη ασφάλεια (χωρίς να έχουν εμπλακεί ποτέ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα ).

Ξεκίνησαν την ποδηλατική παιδεία στα σχολεία (ανεπίσημα) …άνοιξαν επίσημα  το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες (και ΟΧΙ μόνο για σχολεία ) …διοργάνωσαν την ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη παμπιερική διήμερη ποδηλατοπορεία στην Πιερία με την συμμετοχή περισσότερο από 18 συλλόγων –φορέων με χιλιάδες ποδηλάτες… σχεδίασαν καθάρισαν και οριοθέτησαν ασφαλείς ιστορικές ποδηλατικές διαδρομές «ΕΛ-1»… κατέκτησαν τον ΜΥΤΙΚΑ με ποδήλατο BMX  …!   

Φτάνοντας στο σήμερα οι ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζουν τις ποδηλατικές εξορμήσεις τους , παραμένουν πιστοί στις  αρχές  τους  με  βασικό μέλημα  τους πάντα την   ασφάλεια μέσα από την γνώση την συνεχή  εκπαίδευση και την εμπειρία. Πρωτοπόροι , πραγματοποιούν  ποδηλατικές τουριστικές διαδρομές εντός και εκτός Ελλάδος!  

Με τους  ΕΛ.Π.ΠΙ.  συμμετέχουν  επαγγελματίες  οδηγοί  αυτοκινήτων ,μοτοσυκλετιστές   και κάθε είδους  άλλος  ποδηλάτες και υποστηρίζονται  από  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ   οδηγό ξεναγό ποδηλάτη / ΜΤΒ LEADER !

Ο  ποδηλάτης -ξεναγός   ΜΤΒ  LEADER  είναι   επάγγελμα  (κυρίως στο εξωτερικό) και είναι αντίστοιχο  του ξεναγού-οδηγού  βουνού  (που υπάρχει στην Ελλάδα) . Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη (όπως και σε κάθε επάγγελμα για αυτό που κάνεις) για το ποδήλατο και την φύση. Στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν  πολλές «σχολές» ΟΑΕΔ, ΙΕΚ  κλπ για ξεναγούς  /οδηγούς  βουνού  δεν υπάρχουν δημόσιες  (τουλάχιστον  μέχρι τώρα ) για ξεναγούς    οδηγους  ΜΤΒ και  η εκπαίδευση και πιστοποιήσεις  γίνονταν  στο εξωτερικό και από πέρσι και στην Ελλάδα (από αντίστοιχους  οργανισμούς-παραρτήματα) . Ο υποψήφιος  απαραίτητα  θα πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, οπωσδήποτε να είναι γνώστης μίας τουλάχιστον ξένης  γλώσσας (Αγγλικά βασικά)  .να είναι πιστοποιημένος  διασώστης  BLS  … Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τους  ΕΛ.Π.ΠΙ .  για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεάν προετοιμασία και βασικές πληροφορίες.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν είναι σύλλογος  και δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ! Δεν επιδοτούνται  από ΚΑΝΕΝΑΝ δήμο-δημόσιο οργανισμό.   Είναι ελεύθερη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ομάδα και ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη  .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ  MIAS MTB LEADER.  Τ 6992325747

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: