Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tο λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων με τον Δήμαρχο Κατερίνης

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Νταντάμη, του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Φάνη Τερζόπουλου και του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κυριακίδη.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης παρουσίασε την Ιστορική διαδρομή αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Ενημέρωσε για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά ο σύλλογος μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του ως γνήσιος θεματοφύλακας της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ανασυσταθεί το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη από την δημοτική αρχή μιας και όπως ανέφερε το λαογραφικό μουσείο ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της πόλης αλλά και ολοκλήρου του Νομού και ότι η επαναλειτουργία του εκτός από την προβολή της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει πνοή στην επισκεψιμότητα της πόλης ως μοναδικός χώρος Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος από την πλευρά του δήλωσε στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου την αμέριστη υποστήριξη στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Κατερίνης θα συνεργαστεί με τη διοίκηση προκειμένου το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης να αποτελέσει και πάλι τόπο συνάντησης της ιστορίας και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα για καλή συνεργασία με μοναδικό στόχο την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με θεματικές εκδηλώσεις που θα έχουν αναφορά στον Πόντο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: