Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Βιβλιοπαρουσίαση «Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ’ Ερζερούμ»

Το βιβλίο αποτελεί ένα σύνολο μαρτυριών και διηγήσεων του παππού του και μιας πολύχρονης επιτόπιας έρευνας σε αυτά τα μέρη.Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία και το τμήμα εκμάθησης ποντιακών οργάνων του συλλόγου με χοράρχη και δάσκαλο τον κ. Μάκη Λολοσίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστοφορίδες, ο οποίος χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Κώστας Παπουτσίδης καλωσόρισε τον κόσμο, ο οποίος στήριξε για ακόμα μία φορά το σύλλογο και έκανε αναφορά στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του συλλόγου έως το πέρας του 2019.

Το βιβλίο προλόγισε ο φιλόλλογος κ. Νίκος Αποστολίδης, ο οποίος διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου,στην ποντιακή διάλεκτο και αναφέρθηκε σε περιγραφές της καθημερινότητας στον Πόντο, με σκηνές που κάποιοι τις εχουν ακούσει από τους παπούδες τους και άλλοι δεν τις έχουν γνωρίσει ακόμα.Το λόγο πήρε ο συγγραφέας και πρόεδρος της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς κ. Αμαραντίδης.

Περιέγραψε στιγμές από την έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος στις περιοχές στο δρόμο για το Ερζερούμ σε συνδυασμό με ιστορίες που του αφηγήθηκε ο παππούς του καθώς και άνθρωποι οι οποίοι επέζησαν των τραγικών αυτών γεγονότων.Ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, ανταλλάσοντας ιστορίες και μαρτυρίες και από άλλες περιοχές του Πόντου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: