Μετάβαση στο περιεχόμενο

Soccer Performance Analysis Teaching and using of analysis program στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ

Τσακιρίδης Κωνσταντίνος διπλωματούχους προπονητής UEFA C, UEFA B της ΕΠΟ και Performance Analysis στην Ακαδημία ΑΤΕΡΜΩΝ F.C. Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς

Στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ ο Κωνσταντίνος Τσακιρίδης διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου UEFA C, UEFA B της ΕΠΟ και Performance Analysis παρουσίασε ως εισηγητής υπό την επίβλεψη του καθηγητή του και μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ, καθώς και διδάσκων στις σχολές προπονητών της ΕΠΟ κ. Θωμά Μεταξά στους σπουδαστές του επιμορφωτικού προγράμματος Soccer Performance Analysis τη θεματολογία: «Η διδασκαλία των προγραμμάτων της Ανάλυσης» μέσα από μία αναλυτική, ποιοτική και περιεκτική εισήγηση παρουσίασε στους σπουδαστές τρόπους ανάπτυξης και εκμάθησης ποικίλων προγραμμάτων ανάλυσης και σχεδίασης προπόνησης. Παρουσίασε μοντέλα διαχείρισης ώστε να υπάρχει καλύτερη απόδοση, καλύτερη λήψη απόφασης με προγράμματα ανάλυσης δεδομένων μέσω πλατφόρμας.

Η ανάλυση είναι σημαντική για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας, των αντιπάλων και ατομικά του κάθε ποδοσφαιριστή. Τα αποτελέσματα αυτά βοηθούν τους προπονητές στην προπονητική τους διαδικασία, ώστε η λειτουργία να είναι πιο αποτελεσματική. Η ανάλυση θα προετοιμάσει τον ποδοσφαιριστή για αυτό που θα αντιμετωπίσει θα το έχει δουλέψει ιδανικά στην προπόνηση και αυτό θα βγει στο γήπεδο.

Κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος διαθέτει εξειδικευμένο διεπιστημονικό προσωπικό και κάθε τεχνικό επιτελείο αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό την επιστήμη των μαθηματικών και της προπονητικής.

Η ανάλυση αγώνα, πρόκειται για ένα από τα βασικά «γρανάζια» κάθε ισχυρής ή και μικρότερης δυναμικής ποδοσφαιρικής ομάδας, δεδομένο πως στο ποδόσφαιρο καμία φάση δεν είναι ίδια με μία άλλη και πως οι συνθήκες και οι παράγοντες που διαμορφώνουν μία φάση ή μία κατάσταση σε μία συγκεκριμένη χρονική ποδοσφαιρική στιγμή, χρήζει ιδιαίτερη ανάλυση και ερμηνεία.  

Στην Ακαδημία αναπτυξιακών ηλικιών η ανάλυση είναι καθαρά για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και ανάλυση όχι των αντιπάλων, στην πρώτη ομάδα αναλύουμε και τον τρόπο παιχνιδιού του κάθε αντιπάλου. Αναλύουμε την απόδοση των ποδοσφαιριστών με βάση τα εργονομικά των ποδοσφαιριστών, μέσα από εργαλεία και προγράμματα. Ευχαριστούμε όλη την επιστημονική ομάδα καθώς και τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Θωμά Μεταξά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: