Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας στην καρδιά της Ευρώπης

Για άλλη μια χρονιά, η Ποδηλατική Από-Δραση έδωσε το παρών στην οικογενειακή συγκέντρωση των ποδηλατών της Ευρώπης. Η ECF, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών, ήταν φέτος η ίδια οικοδέσποινα για την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της, που τον περασμένο Μάιο έστειλαν εκπροσώπους στις Βρυξέλλες για ένα διήμερο επαφών, παρου­σιάσεων, εργαστηρίων και αποφάσεων, όλα με επίκεντρο το ποδήλατο και το μέλλον του.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η γενική συνέλευση της ECF αποτελεί το κορυφαίο όργανο της Ομοσπονδίας, υπεύθυνο για την εκλογή των μελών του διοικητικού της συμβουλίου, για την έγκριση του προϋπολογισμού και των πεπραγμένων της και για όλες τις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τον γενικότερο προσανατολισμό της. Με ανανεωμένη δομή και περισσότερους εξωτερικούς ομιλητές, η φετινή γενική συνέλευση έδωσε τη δυνατότητα σε ποδηλατικές κοινότητες από δεκάδες χώρες της Ευρώπης να έρθουν κοντά μεταξύ τους αλλά και με τους ανθρώπους της ECF, να αποκτήσουν ιδέες και τεχνογνωσία και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα νέα τους.

Παράλληλα, ήταν μια καλή ευκαιρία για τους εκπροσώπους να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις ποδηλατικές υποδομές της πόλης που τους φιλοξένησε, τόσο με τις ατομικές μετακι­νήσεις τους όσο και στο πλαίσιο οργανωμένης ξενάγησης, βγάζοντας έτσι χρήσιμα συμπερά­σματα για τη λειτουργία ενός αστικού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών.

Σε μια μεταβατική περίοδο για το ποδηλατικό κίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι σημαντι­κότερη από ποτέ η συνεχιζόμενη συμμετοχή της Ποδηλατικής Από-Δρασης στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και η επαφή της με τις ευρύτερες εξελίξεις. Το ίδιο ισχύει βέβαια για την Ποδηλ­ΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα και τις Πόλεις για Ποδήλατο, τα άλλα δύο μέλη της ECF στη χώρα μας που εκπροσωπήθηκαν στη γενική συνέλευση, και με τα οποία προσβλέπουμε πάντα σε στενό­τερη συνεργασία για να πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε: την προώθηση της ποδηλασίας ως μέσου μετακίνησης, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: