Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Περί Υγείας και Αυτογνωσίας» στο Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, στις 5 Μαϊου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Φιλοσοφικό Καφενείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2019», με εισηγητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή-ομοιοπαθητικό ιατρό Κωνσταντίνο Φυτόπουλο και θέμα διάλεξης «Περί Υγείας και Αυτογνωσίας».

Ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Φυτόπουλος παρουσίασε την ολιστική προσέγγιση για την κατάσταση της Υγείας και της Ασθένειας. Ανέλυσε το πώς συνδέονται το «τραύμα», τα επιθετικά και φοβικά συναισθήματα καθώς και η παρατεταμένη ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, με την γέννηση και εγκατάσταση των χρόνιων νοσημάτων. Διερεύνησε τον ρόλο της αυτογνωσίας και της διευρυμένης συνειδητότητας στην θεραπευτική διεργασία και αναφέρθηκε στα στοιχειώδη ψυχοθεραπευτικά βήματα που οδηγούν σ΄αυτήν. Τέλος παρουσίασε κάποια σύγχρονα πειραματικά δεδομένα από τους κλάδους της Νευρο-καρδιολογίας, της Ψύχο-νευρο-ανοσολογίας και της Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας.

Στον απόηχο της εκδήλωσης νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν με την παρουσία τους, την διαδραστική συμμετοχή τους και κυρίως για την ανοιχτή εγκάρδια δυναμική τους.

Ο θεσμός του Φιλοσοφικού Καφενείου εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια και έκτοτε διοργανώνει μηνιαίως εκδηλώσεις με διαλέξεις, αυτογνωσιακά σεμινάρια και συζητήσεις νιώθοντας την ζωτική ανάγκη για ποιοτική, ανιδιοτελή και άμεση επικοινωνία. Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: