Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ PIERRE DE COUBERTIN & ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, το Ολυμπιακό Μουσείο υποδέχτηκε τους απογόνους του Βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν, του ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και τους απογόνους του Δημήτριου Βικέλα, του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα του Συνεδρίου “Reach for gold: Sports and IP” της ΕΣΗΜΕΤ. Η ιστορική συνάντηση των δύο οικογενειών, που εγκαθίδρυσαν τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεμελίωσαν το Ολυμπιακό ιδεώδες παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε ύστερα από 125 χρόνια

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

.

Η επιλογή του Ολυμπιακού Μουσείου ως τόπο συνάντησης των δύο οικογενειών ήταν συμβολική, επιβεβαιώνοντας τον παγκόσμια αναγνωρισμένο ρόλο του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διαφύλαξη της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς και για την ανάδειξη της Ολυμπιακής ιστορίας.

Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας καλωσόρισε προσωπικά τους επίτιμους καλεσμένους στο Ολυμπιακό Μουσείο και τους ενημέρωσε δια ζώσης για τα προγράμματα και τις δράσεις δια βίου Ολυμπιακής παιδείας για όλους.

Οι Alexandra de Navacelle de Coubertin, ο Yvan de Navacelle de Coubertin και ο Αλέξης Ι. Βικέλας εντυπωσιάστηκαν από τη συλλεκτική, εκπαιδευτική και αθλητική δραστηριότητα του Μουσείου, καθώς και από τα πολυσχιδή project διεθνούς κλίμακας – όπως το προσεχές “Olympic Day Run”, που διοργανώνει το Μουσείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – τα οποία τιμούν τις Ολυμπιακές αξίες και ανυψώνουν τα υψηλά ιδανικά του Ολυμπισμού.

Η συνάντηση των εκπροσώπων της πνευματικής κληρονομιάς των δύο οικογενειών ολοκληρώθηκε με τη διατύπωση της πρόθεσής τους να συνδράμουν καταλυτικά στο όραμα του Ολυμπιακού Μουσείου και να δηλώσουν δυναμικό “παρών” στο “Olympic Day Run” για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: