Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη ανταπόκριση κοινού και πλήθος επισκεπτών στο αρχοντικό -πρώην οικία Τσαλόπουλου η κορυφαία έκθεση «Από τον Παρθένη στον Μόραλη»

Με μεγάλη ανταπόκριση και ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, καθώς περισσότερα από 7000 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν το χώρο, ολοκληρώθηκε η κορυφαία έκθεση ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια «Από τον Παρθένη στον Μόραλη», στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ειδικότερα, το μοναδικό χώρο του κτιρίου  που συνιστά στολίδι για την πόλη της Κατερίνης, επισκέφτηκαν σχολεία  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πιερίας, εκατοντάδες μαθητές σχολείων περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι Δομές Ειδικής Αγωγής, Παιδικοί Σταθμοί,  καθώς και πλήθος πολιτών.

Τα σχόλια των επισκεπτών ήταν εγκωμιαστικά για την οργάνωση της έκθεσης και όλοι εξέφρασαν το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό τους για τα έργα τέχνης, για την αρχιτεκτονική του κτιρίου, καθώς και για την καθοριστική συνδρομή και  ξενάγηση των εθελοντών μέσω και της εφαρμογής του QR Code.

Επιπλέον, το κοινό είχε τη δυνατότητα να αποτυπώσει τις εντυπώσεις του σε χαρτί και να απαντήσει σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο,  τα αποτελέσματα του οποίου κατέδειξαν ότι οι περισσότεροι επισκέπτες επιθυμούν να αξιοποιηθεί το κτίριο με περιοδικές εκθέσεις και μελλοντικές εκδηλώσεις αντίστοιχης εμβέλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βογιατζόγλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση της έκθεσης σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), καθώς και τον κ. Μάνο Στεφανίδη που είχε την επιμέλεια, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πάρα πολύ μεγάλος για τα δεδομένα μιας πόλης με πληθυσμό όπως η Κατερίνη, ενώ  δήλωσαν θετικοί στο ενδεχόμενο οργάνωσης μίας ακόμα έκθεσης με κάποιο άλλο τμήμα της συλλογής Βογιατζόγλου και στο άμεσο μέλλον.

Τέλος η υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος επισκέψεων της έκθεσης και Δημοτική Σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου ευχαρίστησε  όλους τους εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης αναφέροντας: «Ευχαριστούμε όλα αυτά τα παιδιά διότι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις δράσεις του Δήμου σε βάθος μηνών αποδεικνύοντας συνεχώς ότι είναι μία δεμένη ομάδα ανθρώπων με άριστη οργάνωση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: