Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο π. Νίκων την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Σχολή Γονέων

Ο π. Νίκων την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην τελευταία εκδήλωση της Σχολής Γονέων πριν το Διήμερο Συνέδριο για τα 30 χρόνια της.image005

Ο π. Νίκων είναι ο γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίων Αποστόλων Σκήτης Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και θα μιλήσει με θέμα: «Η Κατάκριση» Β’ Μέρος

Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Ιεραποστολικό Σύλλογο «ΚΥΡΙΑΚΗ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» στις 19:00.

«Μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε» γιατι με το ίδιο μέτρο που μετράει κανείς τους άλλους θα τον μετρήσει και ο Θεός.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναμάρτητος και για αυτό ο καθένας θα πρέπει να εστιάζει στις δικές του αμαρτίες.

Χρειάζεται διάκριση του ανθρώπου για να ερμηνεύει ορθά αυτά που ακούει και βλέπει, γιατί πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Ο καλός χριστιανός θα πρέπει να είναι επιεικής με τις πτώσεις του άλλου και να τις σκεπάζει με αγάπη, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αγώνα που καταβάλλει ο καθένας για να μην πέσει αλλά και την μετάνοια που νιώθει μετά την πτώση του.

Ο Θεός δεν ανταποδίδει το κακό, ωστόσο η κατάκριση δεν περνά απαρατήρητη, γιατί είναι αυτή που σκοτώνει την ίδια την αγάπη.

Ο αξιοπρεπής άνθρωπος δεν κατακρίνει ποτέ κανέναν και ασκεί έλεγχο χωρίς να πληγώνει μόνο σε περίπτωση που το επιτρέπει η επαγγελματική του ιδιότητα ή η ανεβασμένη πνευματική του κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση καλό είναι να εργάζεται ο άνθρωπος την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» για όλους τους ανθρώπους.

Ο καλός χριστιανός πρέπει να αποφεύγει όχι μόνο να κατακρίνει με την γλώσσα αλλά και να ακούει τις κατακρίσεις, καθώς και στις δυο περιπτώσεις υπηρετεί τον διάβολο. Ο Γέροντας Θεοφύλακτος είχε πει: «Όταν ανοίγουμε την γλώσσα μας να φωτίζουμε και όχι να καίμε». Να μιλάμε, λοιπόν, με καλή προαίρεση και με αγάπη.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος για την Κατάκριση στην εκδήλωση με τον π. Νίκωνα που έγινε στην Σχολή Γονέων Κατερίνης την 12-12-2016 εδώ: (Βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=F9e8CfonoCc

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: