Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζεται στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου η κορυφαία έκθεση ζωγραφικής «Από τον Παρθένη στον Μόραλη»

Μαθητές, σύλλογοι και ευρύ κοινό κατακλύζουν καθημερινά το κτίριο – στολίδι της πόλης

Σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια – αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης,  στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου, στο οποίο πραγματοποιείται η έκθεση με τίτλο: «Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα από τον Παρθένη στον Μόραλη», περιηγούνται καθημερινά εκατοντάδες μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων της Κατερίνης, της Πιερίας, καθώς και άλλων περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όπως είναι γνωστό, στο μοναδικό χώρο του κτιρίου, το οποίο αποτελεί στολίδι για την Κατερίνη φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια, μια κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη των πιο σημαντικών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών του 20ου αιώνα.  Μαθητές και κοινό ενημερώνονται για την ταυτότητα των έργων έχοντας τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση για όσο χρόνο χρειαστεί, είτε μόνοι – μέσω της εφαρμογής QR CODE με την συνδρομή  WI – FI -είτε με τη βοήθεια των εθελοντών.

Για την οργάνωση της έκθεσης συμπράττουν η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), ενώ την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Το πρόγραμμα επισκέψεων συντονίζει η δημοτική σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου, ενώ το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά 09:30 π.μ. έως 15:00, 17:00 έως 20:00 και κάθε Σάββατο – Κυριακή από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00. Κρατήσεις για το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων γίνονται στο τηλέφωνο: 2351 350 439 (ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΠΠΑΠ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: