Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μητέρα Γη: «Το Βιβλίο των Τοτέμ»

Η οικολογική ομάδα «Μητέρα γη» με την Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση

Το Βιβλίο των Τοτέμ, Εκδόσεις Γαίαστρον

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ευνίκη Σαατσάκη, εκδότρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, και η συγγραφέας Κωνσταντία Καρλέτσα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον πρώτο όροφο του συνεδριακού κεντρου της Κατερίνης Εκάβη, που βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 3, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Βιβλίο των Τοτέμ

Από την αυγή της ύπαρξης του ανθρώπου στη Γη υπήρχαν δυνάμεις και σύμμαχοι που τον συντρόφευαν στο δρόμο της επιβίωσης και της γνώσης κάνοντας πολλές φορές τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Η πεποίθηση της ύπαρξης των ζώων Τοτέμ είναι αρχαία και εμφανίζεται σε κάθε περιοχή κατοικημένη από ανθρώπους.

Το Τοτέμ ενσωματώνει όλη τη σοφία του είδους του και αποτελεί την ανώτερη έκφραση των χαρακτηριστικών του αρχέτυπου του συγκεκριμένου ζώου. Αν και στην εποχή μας έχει χαθεί η άμεση επαφή με τα Τοτέμ και αυτά που αντιπροσωπεύουν, ποτέ πιο πριν δεν υπήρχε τόσο άμεση η ανάγκη της παρουσίας τους στη ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος διαβιώνει μια σκληρή απομάκρυνση από τις αξίες του, κάτι που δυσκολεύεται ακόμα και να παραδεχτεί. Η ανικανοποίητη ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής μας έχει οδηγήσει στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων, στη βίωση ενός διαρκούς άγχους και υπαρξιακής ανασφάλειας που ο άνθρωπος λαχταρά να καλύψει.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ζώα Τοτέμ που τον συντροφεύουν. Μπορούμε να μάθουμε ποια είναι τα προσωπικά Τοτέμ του καθενός μας και να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους αναπτύσσοντας σχέσεις ζωής; Και αν ναι, πως μπορεί αυτό να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας και στην πνευματική μας εξέλιξη;

Στην παρουσίαση η εκδότρια Ευνίκη Σαατσάκη θα μιλήσει για τα αρχέτυπα ζώων μέσα από τα παραμύθια και την ιστορία και θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική εξερεύνηση του τεστ των Τοτέμ. Θα ακολουθήσουν ομάδες οραματισμού για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των Τοτέμ.

Μετά την παρουσίαση θα δημιουργηθούν ομάδες κλειστών σεμιναρίων βιωματικών οραματισμών σχετικά με τα ζώα Τοτέμ από τα άτομα που θα δηλώσουν ενδιαφέρoν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: