Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα στην Σχολή Γονέων ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος

Ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος θα είναι ο επίσημος ομιλητής την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στίς 19:00 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Συγκριτική Ανάλυση Κρίσεων Φώκλαντ & Ιμίων».image007.jpg

Ο κ. Μαρτζούκος θα αναλύσει τις διακρατικές κρίσεις άμυνας και ασφάλειας οι οποίες αποτελούν σύνθετο φαινόμενο σημαντικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι ο τρόπος χειρισμού τους επιδρά τόσο στα συμφέροντα των εμπλεκομένων κρατών όσο και στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις. Βάσει του ιστορικού παρελθόντος καθώς και των σημερινών εξελίξεων στην περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, η Ελλάς οφείλει να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εν λόγω τομέα.

Οι περιπτώσεις των κρίσεων των νήσων Φώκλαντ (1982) και των Ιμίων (1996), παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσες διαφορές οι οποίες οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Της εξετάσεως των δύο αυτών περιπτώσεων θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή στην θεωρία και πράξη του χειρισμού κρίσεων, ως απαραίτητο σχετικό υπόβαθρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: