Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη – Διεθνές Συνέδριο #AMIRetreat2018: Μέσα, Πόλις, Αγορά – Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στις Δημοκρατίες της Ψηφιακής Εποχής

Στις σύγχρονες Δημοκρατίες της υπερπληροφόρησης και υπερδικτύωσης, ένα διεθνές συνέδριο για τον ρόλο της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας καλείται να διερευνήσει ρόλους και οπτικές. Κορυφαίοι εισηγητές, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι απ’ ολόκληρο τον κόσμο με τη συνεργασία πρωτοπόρων Πανεπιστημίων, Οργανισμών και Ιδρυμάτων συναντώνται στην Ελλάδα για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τη λειτουργία των Μέσων στην Πόλη με τις πειθαρχίες της Αγοράς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 Το #AMIRetreat2018 «Μέσα, Πόλις, Αγορά: Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή» («Media, Polis, Agora: Journalism & Communication in the Digital Era”) θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία του Advanced Media Institute, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του  Εργαστηρίου Σπουδών κι Εφαρμοσμένων Ερευνών (Laboratoire d’ Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales) του Université Toulouse III – Paul Sabatier και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να κτίσει γέφυρες ανάμεσα στον ακαδημαϊκό χώρο και τον κόσμο της εφαρμοσμένης δημοσιογραφίας, των Μέσων και της πολιτικής. Από τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται η ακαδημαϊκή μας πλευρά να αποκτήσει εμπειρίες από την καθημερινή πρακτική και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού έργου, ενώ η πλευρά των επαγγελματιών στα Μέσα να γνωρίσει σε βάθος τις νέες τάσεις που επικρατούν στον διεθνή χώρο και τα θεωρητικά, διεπιστημονικά συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από τη μελέτη του επαγγέλματος.

Στο πλαίσιο των εργασιών του #AMIRetreat2018, θα λάβουν χώρα εργαστήρια, εισηγήσεις, αλλά και συζητήσεις με τους επαγγελματίες των Μέσων με πολλαπλό στόχο :

  • να προσφέρουν μέσω εμπειρικών παραδειγμάτων την επαλήθευση των αναλύσεων για το νέο μηντιακό τοπίο.
  • να αναδείξουν τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε αυτό το νέο περιβάλλον και τις συνέπειες που μπορούν να έχουν οι πρακτικές αυτές.
  • να προβάλουν μια σειρά από νέες αξίες, αλλά και νέες απαιτήσεις που  προκύπτουν για την αποτελεσματική λειτουργία των Μέσων στις σύγχρονες Δημοκρατίες.
  • να συμβάλουν στην περιφρούρηση και ενίσχυση της δημοκρατίας, της πόλης και της αγοράς με την πολιτική τους έννοια, λειτουργώντας ως μέσα ανάσχεσης όλων εκείνων που την επιβουλεύονται.
Το διακύβευμα αυτής της συζήτησης είναι καθοριστικής σημασίας. Με την ευχή να σταθούμε αντάξιοι των καιρών…Ανοιχτά προς το κοινό:
Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου 27/9, 09:00
Κλείσιμο Εργασιών 29/9, 18:00-19:00
Παρεμβάσεις Κεντρικών Ομιλητών:
Sarah T. Roberts, UCLA, ΗΠΑ, 27/09, 14:45
Sharmini Peries, The Real News Network, ΗΠΑ 28/09, 14:15
Eugenia Siapera, Dublin City University, Ιρλανδία 29/09, 10:00Panel Επαγγελματιών Μέσων
Πέμπτη 27/09, 11:30-13:30
Παρασκευή 28/09, 11:00-13:00
Σάββατο 29/09, 11:00-13:00Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το #AMIRetreat2018, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου και στα Μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης:
Instagram: @Advancedmediainstitute
Facebook: @Amiretreat2018
Twitter: @dimosiografia_
Hashtags: #AMIRetreat2018 #ComTeam #AMIRΠερισσότερα εδώ: https://amiretreat2018.advancedmediainstitute.com/about/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: