Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσίαση: 1ου Τουριστικού Οδηγού για την περιοχή Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου από την «Ωδή Αμφιπόλεως»

Η «Ωδή Αμφιπόλεως»  παρουσιάζει σε ειδική τελετή τονΤουριστικό Οδηγό 2018 που έχει εκδώσει για την περιοχή Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου.unnamed
Ο Τουριστικός Οδηγός με τις 164 σελίδες και με τον τίτλο livinghistory έχει εύχρηστο σχήμα, περιέχει κείμενα στα ελληνικά και αγγλικά, πολλές φωτογραφίες καθώς και τον χάρτη της περιοχής.

Τα κείμενα για τους αρχαιολογικούς χώρους επιμελήθηκε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών αρχαιολόγος κ. Δημητρία Μαλαμίδου και τα κείμενα που αφορούν τα βυζαντινά μνημεία επιμελήθηκε ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Νικόλαος Μπονόβας.

Στον Τουριστικό Οδηγό περιέχονται εκτός των άλλων ειδικά αφιερώματα,  για το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά με κείμενα της αρχαιολόγου-ανασκαφέα κ. Κατερίνας Περιστέρη, για το Σπήλαιο Αλιστράτης, καθώς και για την γαστρονομία της περιοχής από  τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Σκούρα.

Στον Τουριστικό Οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα, για την ιστορία και για τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα ό,τι άλλο  μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη,  καθώς βέβαια και οι δυνατότητες φιλοξενίας της περιοχής.
Με την έκδοση αυτή, η «Ωδή Αμφιπόλεως» δίνει  στις τοπικές επιχειρήσεις ένα ισχυρό εργαλείο για την προβολή τους και παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένα το τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η «Ωδή Αμφιπόλεως» έχει προωθήσει  τον Τουριστικό Οδηγό στο Υπουργείο Τουρισμού, στον ΕΟΤ και σε όλους του αρμόδιους δημόσιους φορείς, με σκοπό να ενταχθεί η  περιοχή στα διαφημιστικά τους προγράμματα, αφού πλέον το τουριστικό προϊόν της περιοχής είναι συγκεντρωμένο και κατάλληλα τεκμηριωμένο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζιντζιρλί Τζαμί στις Σέρρες την Τετάρτη 19/9/2018 στις 19.00 και θα ακολουθήσει δεξίωση στον αύλειο χώρο.

Το βιβλίο θα προλογίσουν η πρόεδρος του Ομίλου UNESCOΣερρών  Κατερίνα Εμμανουηλίδου, ο αρχαιολόγος, Νικόλαος Μπονόβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωδής Αμφιπόλεως Γιώργος Μακουσιάρης και ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαρούφας ο οποίος και θα προεδρεύει στην παρουσίαση της εκδήλωσης.

Η δράση είναι ενταγμένη στους στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για την βιώσιμη ανάπτυξη.


Για την Ωδή Αμφιπόλεως

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                             Ο  Γ.Γραμματέας

Γεώργιος Μακουσιάρης               Χρήστος Τσερβένης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: