Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ FAMILY RUN+FUN” ΚΑΙ “FAMILY OLYMPICS”

Η παρουσίαση του 1ου «Family Olympics» & «Family Run+Fun», του μεγάλου αθλητικού και πολιτιστικού φεστιβάλ που έχει ως επίκεντρο την οικογένεια, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, η Διευθύντρια Στρατηγικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Protergia, Βίβιαν Μπουζάλη και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Κυριακή Ουδατζή, ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Βίβιαν Μπουζάλη: «Στηρίζουμε τις ιδέες που υπηρετεί το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia«

«Για όλους εμάς στη MYTILINEOS είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίζουμε τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός. Και για το λόγο αυτό είμαστε περήφανοι ως ονομαστικοί χορηγοί του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia. Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός στον τομέα της ενέργειας στη χώρα, έχει μία δυναμική παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Ήδη εγκαινιάσαμε το πρώτο μας κατάστημα στην Ελλάδα, στην οδό Μητροπόλεως. Θέλουμε να δείξουμε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στη Βόρειο Ελλάδα, γι’ αυτό άλλωστε ξεκινήσαμε από εδώ. H Protergia αποτελεί έναν από τους βραχίονες της MYTILINEOS, μαζί με το «Αλουμίνιον Ελλάδος» που διαθέτει το μεγαλύτερο καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη και τη ΜΕΤΚΑ, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή μεγάλων ενεργειακών έργων. Η εταιρία έχει σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία με περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ  παράλληλα δίνουμε έμφαση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Η Protergia στέκεται δίπλα στο Ολυμπιακό Μουσείο και θα είμαστε εδώ και στις 23 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχουμε στις δράσεις FAMILY RUN+FUN και FAMILY OLYMPICS . Εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Βούλα Πατουλίδου: «Διευρύνουμε τη βάση των αθλητών»

«Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia,  είναι η συνέχεια ενός σχολείου, που μας εκπαιδεύει σε αξίες, που τόσο πολύ έχει ανάγκη διαχρονικά η κοινωνία μας. Στον Οργανισμό Τουρισμού, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη, ως μια πόλη φιλική στις οικογένειες και τώρα έρχεται η συγκεκριμένη δράση στην παραλία για να φέρει κοντά τις οικογένειες με τα Ολυμπιακά αθλήματα. Πολλές φορές η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, όμως η αλήθεια είναι ότι για να έχουμε περισσότερους πρωταθλητές πρέπει να διευρύνουμε τη βάση των αθλητών και εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη, βοηθούν ακριβώς σε αυτό: Στη διάδοση και στην κατανόηση των αθλημάτων από την οικογένεια, τον πατέρα, τη μητέρα και το παιδί. Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην καρδιά της πόλης, επιτελεί αυτόν τον ρόλο. Περιμένω να δω πολλές οικογένειες να ανακαλύπτουν τον αθλητισμό και να διασκεδάζουν μέσα από τα αθλήματα».

Γιάννης Μπουτάρης: «Πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού»

«Το 1ο «Family Olympics» & «Family Run+Fun» έχει έναν στόχο. Να φέρει πιο κοντά μικρούς και μεγάλους στα Ολυμπιακά αθλήματα και κατ’ επέκταση στις αξίες του αθλητισμού. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός λόγος ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση, η οποία θα γίνει στη νέα παραλία, σε ένα μέρος που αποτελεί πόλο έλξης. Η ύπαρξη του Ολυμπιακού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη είναι τιμή για την πόλη μας, για αυτό όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε το μοναδικό του έργο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω της οικονομικής του κατάστασης δεν έχει καταφέρει να στηρίξει οικονομικά το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, αλλά παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια για να διευκολύνουμε το μοναδικό του έργο. Το Ολυμπιακό μας Μουσείο…δεν είναι απλώς άλλο ένα μουσείο. Είναι ένας φορέας με έντονη και συνεχή δράση που μεταλαμπαδεύει ιδέες και Ολυμπιακά ιδεώδη, που μόνον θετική επίδραση μπορούν να έχουν στη νεολαία, καθώς ο αθλητισμός είναι το αντίδοτο απέναντι σε δρόμους επικίνδυνους. Η εκπαιδευτική δράση του μοναδικού αυτού Μουσείου, με καθημερινή δουλειά διάχυσης αυτών των αξιών, μας κάνει να ελπίζουμε ότι κοινωνικά θα δούμε καλύτερες ημέρες.

Στέλιος Αγγελούδης: «Πρωτοποριακή δράση με επίκεντρο την οικογένεια»

«Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διοργανώνει μία πρωτοποριακή δράση μαζικού αθλητισμού στην παραλία της Θεσσαλονίκης και είμαστε χαρούμενοι για την αρωγή που μας παρέχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ουσιαστικά, καλούμε τους γονείς και τα παιδιά να έρθουν και να γνωρίσουν μαζί, τα Ολυμπιακά αθλήματα, να διασκεδάσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να τρέξουν παρέα και να απολαύσουν τη συναυλία που θα κλείσει την εκδήλωση. Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε τον καταλυτικής σημασίας ρόλο της Protergia, ως ονομαστικού χορηγού και υποστηρικτή των δράσεων του Ολυμπιακού μας Μουσείου. Ήδη, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και με την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα και κατά συνέπεια τον αθλητισμό μας, ως Ολυμπιακή Επιτροπή αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου κορυφαίες εταιρίες να υποστηρίξουν τους αθλητές μας στον καθημερινό αγώνα τους, κυρίως με το πρόγραμμα «υιοθετήστε έναν αθλητή». Μία υψίστης σημασίας κίνηση υποστήριξης του Ολυμπιακού κινήματος από μεγάλους εθνικούς χορηγούς, είναι και η «υιοθεσία» του μοναδικού Ολυμπιακού Μουσείου της χώρας από την Protergia, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη συμβολή του στην κοινωνία, με δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα».

Κυριακή Ουδατζή: «Μια Ολυμπιακή εμπειρία για όλη την οικογένεια… ανοιχτή σε όλη την πόλη»

«Το  «Family Olympics» & «Family Run+Fun» είναι άλλη μία καινοτόμος εκδήλωση, σύμφωνη με τους ιδρυτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia.  Με βασικό στόχο τη γνωριμία με τα αθλήματα και την παρότρυνση όλης της οικογένειας σε καθημερινή άθληση, προάγουμε τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας καλύτερης αυριανής κοινωνίας. Σε αυτή την προσπάθεια, έχουμε στο πλευρό μας σύσσωμη την ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια και τον αθλητικό κόσμο, ενώσεις και τοπικά σωματεία, φίλους και εθελοντές. Η δράση εντάσσεται στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού »Be Active» από την ΓΓΑ και της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018. Με φετινό στόχο τη συμμετοχή 2.000 μικρών και μεγάλων φίλων, στην μοναδική »Ολυμπιακή εμπειρία», καλούμε όλη την πόλη να πάρει μέρος στη γιορτή αθλητισμού που για μια ακόμα φορά θα ανεβάσει την Ελλάδα μας ψηλά.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ

Το «Family Olympics», θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στον «Κήπο της Μεσογείου» και στον «Κήπο των Γλυπτών» και περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα Ολυμπιακά αθλήματα, με τη βοήθεια τοπικών αθλητικών ενώσεων και συλλόγων, αθλητών, προπονητών και Ολυμπιονικών.

Ακολούθως, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το «Family Run», μια διαδρομή ψυχαγωγικού χαρακτήρα  -απόσταση 1.500 μέτρων- για όλη την οικογένεια. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της νέας παραλίας (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης) και ο τερματισμός θα γίνει στο γλυπτό «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με το «Family Fun», στις 21.00, μια ανοικτή για όλους μουσική γιορτή, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που υπόσχεται να χαρίσει άφθονο κέφι και χορό!

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στο 1ο »FAMILY RUN+FUN» είναι 8€ για κάθε οικογένεια (οικογενειακή εγγραφή έως 4 ατόμων) και περιλαμβάνει την ελεύθερη συμμετοχή στο »Family Olympics» και το »αγωνιστικό» πακέτο (χρονομέτρηση, μετάλλιο συμμετοχής, τσάντα χορηγού και μπλουζάκι για κάθε δρομέα/μέλος οικογένειας).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 12.00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.familyrungreece.gr ή http://www.olympicmuseum-thessaloniki.org.gr. Από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται εγγραφές στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, από τις 12.00π.μ.-17.00μ.μ. μέχρι εξαντλήσεως του ορίου συμμετοχών. Στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων -και εφόσον απομείνουν κενές θέσεις- θα λειτουργήσει registration desk για εγγραφές από τις 17:00-18:00. στον χώρο υλοποίησης του FAMILY OLYMPICS και δίπλα στην αφετηρία του αγώνα, στον υπαίθριο χώρο έξω από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους (ΟΦΘ-ΙΟΘ)

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αθλητικών, ναυταθλητικών συλλόγων και σωματείων της πόλης, και τέλος υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 

pr@olympicmuseum      /   T   2310 968531   /    http://familyrungreece.gr

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: