Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Συνεργασία Ε.Π.Μ. Κατερίνης και Χαλάστρας  

Ένας αξιόλογος και μοναδικός πνεύμονας πολιτισμού εγκαινιάζεται και παραδίδεται στην κοινωνία του δημοτικού διαμερίσματος της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον πολυχώρο πολιτισμού ο οποίος αποτελεί δωρεά της οικογένειας Κυριάκου Χαντέ, μια πολιτισμική κυψελίδα  που δημιουργήθηκε  στη  μνήμη του αδικοχαμένου υιού τους, Δημητρίου. Ο πολυχώρος περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών και δημιουργικών χρήσεων, καθώς και ιστορικών αρχείων και τιτλοφορείται «Δημοτική βιβλιοθήκη Δ. Δ. Χαλάστρας- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΝΤΕΣ».ΧΑΛΑΣΤΡΑ

Η τελετή των εγκαινίων, η παράδοση του πολυχώρου από την οικογένεια του δωρητή  αλλά και παραλαβή του από την τοπική δημοτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα.

 Για την υλοποίηση του τελετουργικού αλλά και της όλης εκδήλωσης, τόσο από πλευράς της οικογένειας όσο και του αδελφοποιημένου με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης,  Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας, ζητήθηκε η συμβολή του καταξιωμένου  συλλόγου της Κατερίνης, της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών.

Συγκεκριμένα οι γονείς του αδικοχαμένου Δημητρίου, Κυριάκος και Ελισάβετ συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη», Μακεδονία Μπαϊμάκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Εστίας, Γρηγόριο Μιτσοκάπα και τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, από τους οποίους ζητήθηκε η εμπειρία του συλλόγου της Κατερίνης αφενός στη διαδικασία της τελετής και αφετέρου στη  διάνθηση της βραδιάς με συναυλία έντεχνης μουσικής από την χορωδία και ορχήστρα της Εστίας.

Οι άνθρωποι της Ε.Π.Μ. αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στην συγκεκριμένη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, μάλιστα όταν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού πολυχώρου της Χαλάστρας έπαιξε ο Σύλλογος Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη» με τον οποίο η Εστία διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: