Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη Σύναξη Ιεροπαίδων, Διακονητών και Αναγνωστών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Η Σύναξη έλαβε χώρα στην ενορία του Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης._DSC0161.JPG

Αρχικά, στην αίθουσα της ενορίας, ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τους Ιερόπαιδες, Διακονητές και Αναγνώστες, που ήρθαν από όλες τις ενορίες της Πιερίας. Συνομίλησε μαζί τους με πατρικό ενδιαφέρον και τους συμβούλεψε τόσο για την προσωπική τους προκοπή, όσο και για την αξία της λειτουργικής διακονίας που επιτελούν στις ενορίες τους. Ιδιαίτερα επισήμανε τις πνευματικές προϋποθέσεις της διακονίας τους._DSC0139.JPG

Κατόπιν έγινε προβολή-παρουσίαση στα παιδιά, αφιερωμένη στον τοπικό Άγιο Ιερομάρτυρα Μελέτιο, Επίσκοπο Κίτρους, και στην μαρτυρία της Χριστιανικής πίστεως στον σύγχρονο κόσμο. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έμαθαν ένα τραγούδι που περιγράφει το μαρτύριο του Αγίου παιδομάρτυρος Ταρσιζίου, προστάτη των Ιεροπαίδων.

Η Σύναξη συνεχίστηκε στον παρακείμενο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, όπου ενδύθηκαν τα άμφιά τους. Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε σε δεκαπέντε ιερόπαιδες καινούργια άμφια δίνοντας σε όλους συμβουλές για τη διακονία τους.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με την ευλογία και τη διανομή της Βασιλόπιτας και τη λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας.

Στη Σύναξη συμμετείχαν 200 ιερόπαιδες, μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, συνοδευόμενοι από κληρικούς και λαϊκούς εμψυχωτές της διακονίας τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: