Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από την Ποδηλατική Απόδραση

Κάλεσμα για δραστηριοποίηση στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου 2017) και φέτος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με κεντρικό μήνυμα «Σώστε ζωές, ελαττώστε ταχύτητα».unnamed.jpg

Τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων ετησίως ανέρχονται στα 1.250.000, τα μισά από τα οποία είναι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, πεζοί και ποδηλάτες. Για 1 στα 5 τροχαία ευθύνεται η ταχύτητα: Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στοχεύει στην κατανόηση του κινδύνου και στη δραστηριοποίηση, ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ταχύτητας.unnamed (5).jpg

Για το θέμα της ταχύτητας, αλλά και γενικότερα για ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς συζήτησαν ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ποδηλατικής Από-Δρασης με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης κο. Δημήτριο Τσαουσίδη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο σύλλογος στο κέντρο της Κατερίνης, σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες των χρηστών του οδικού δικτύου στην πόλη. Αξιοσημείωτη η αναφορά του κου.  Τσαουσίδη στην τακτική πλέον διενέργεια αλκοτέστ και σε ποδηλάτες στην πόλη της Κατερίνης.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας έχει εντάξει στα πλαίσια αυτής της θεματικής εβδομάδας, ποδηλατική παρουσίαση και ποδηλατοβόλτα με τα Δημοτικά Σχολεία Παραλίας και Καλλιθέας, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της παιδείας για την πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων.

Φέτος, η κατάληξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας συμπίπτει με την 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε προτεραιότητα στο ποδήλατο», η οποία διοργανώνεται από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους ποδηλάτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: