Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόφιμα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Ν. Χράνης και Μηλιάς

Μεγάλη ποσότητα τροφίμων παραδόθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο ΚΕΔΑ Σκοτίνας με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων της Ν. Χράνης και του κτήματος «Ηρακλής» στην Μηλιά Πιερίας.

Τα δύο παραπάνω κέντρα φιλοξενίας τελούν υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΚΕΔΑ Σκοτίνας) η οποία από το προηγούμενο Σάββατο έχει αναλάβει εκ νέου την σίτιση των προσφύγων σε αυτά. Τα υλικά που παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία προέρχονται από δωρεές συμπολιτών μας για τους πρόσφυγες τα οποία συγκέντρωσε η ΕΟΔνΠ στον Καπνικό Σταθμό.a52e3033-ad7f-4f2c-a940-a335cf220baf

Εθελόντριες και Εθελοντές της ΕΟΔνΠ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την λειτουργία του σταθμού της Ν. Χράνης διαθέτοντας, σε εβδομαδιαία βάση, υλικά προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές και φάρμακα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, είναι η μοναδική κοινωνική δομή στον νομό Πιερίας η οποία, εκτός από τις 500 περίπου οικογένειες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και τρία χρόνια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τροφοδοτεί εξολοκλήρου, εδώ και δύο μήνες περίπου με φάρμακα, τα Camp Ορφέας, Νηρέας, Ηρακλής και Ν. Χράνης και περιστασιακά το κέντρο Πέτρας Ολύμπου.

Πρέπει να σημειωθεί, πως με ελάχιστες εξαιρέσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων που έχουν εξεταστεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν λάβει τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, προστατεύοντας έτσι το Νοσοκομείο της πόλης μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: