Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Αρχιτέκτων, συγγραφέας και ερευνητής Χάρης Σκαρλακίδης στην Σχολή Γονέων

Ο Αρχιτέκτων, συγγραφέας και ερευνητής Χάρης Σκαρλίδης είναι ο επόμενος ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

Ο κ. Σκαρλακίδης θα παρουσιάσει την ερευνητική του εργασία για το θαύμα του Αγίου Φωτός. Το βιβλίο«Άγιον Φως – Το θαύμα του Φωτός της Αναστάσεως στον Τάφο του Χριστού»,

συνιστά την πρώτη πλήρη ιστορική έρευνα σχετικά με το θαύμα του Αγίου Φωτός. Στο βιβλίο περιέχονται 70 ιστορικές μαρτυρίες, που καλύπτουν την περίοδο από τον 4ο μέχρι τον 16ο αιώνα με παράλληλη παράθεση 22 μεσαιωνικών χειρογράφων από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε εννέα γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, σέρβικα, ρουμάνικα) και βρίσκεται υπό έκδοση σε άλλες τέσσερις.

Εβδομήντα συγγραφείς του μεσαιωνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, δεκατέσσερις Γάλλοι, εννέα Άγγλοι, επτά Έλληνες, έξι Γερμανοί, πέντε Άραβες, πέντε Αρμένιοι, τέσσερις Πέρσες, τέσσερις Ιταλοί, τρεις Ρώσοι, τρεις Ισλανδοί, δύο Αιγύπτιοι, δύο Χαλδαίοι, ένας Μολδαβός, ένας Σύρος, ένας Αιθίοπας, ένας Βέλγος, ένας Αυστριακός και ένας Ελβετός, περιγράφουν το μεγαλύτερο θαύμα του χριστιανικού κόσμου: το Άγιον Φως (το Φως της Αναστάσεως του Χριστού), το οποίο κάθε Μεγάλο Σάββατο φανερώνεται στον Τάφο του Θεανθρώπου ως υπενθύμιση και ως επαλήθευση της Αναστάσεώς Του. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα αναλυθούν με συντομία και απλότητα οι σημαντικότερες από τις ιστορικές μαρτυρίες, με παράλληλη παράθεση εικόνων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: