Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νικάμε τον Καρκίνο, Γιορτάζουμε τη Ζωή

Δήμος Κατερίνης: Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού»

«Νικάμε τον Καρκίνο, Γιορτάζουμε τη Ζωή» είναι το κεντρικό μήνυμα της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», από αύριο Τετάρτη 21 έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη στην πλατεία Ελευθερίας (σε ειδικό διαμορφωμένο κιόσκι που θα τοποθετηθεί στο χώρο), από εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη», στην λαϊκή αγορά, σε υπηρεσίες, καταστήματα, από μαθητές – εθελοντές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των δράσεων.

Επιπλέον, πρωτοβουλία φωτισμού του αγάλματος της Ελευθερίας, των συντριβανιών στην πλατεία δημαρχείου και στην πλατεία Κουλουμβάκη, αντίστοιχα, σε ροζ χρώμα (το χρώμα της συγκεκριμένης καμπάνιας έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια διεθνώς ως χρώμα κατά του καρκίνο του μαστού), είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, καθώς, όπως είναι γνωστό ο μήνας Οκτώβριος είναι διεθνώς καθιερωμένος ως ο μήνας για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

21/10/ έως 25/10/2015

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

ΔΡΑΣΕΙΣ
• ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΜΒΑΚΗ. ΘΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΟΥΝΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΡΟΖ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΑΠΟ 21/10-2015-25/10/2015

• ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΙΟΣΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ.
ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ
21/10 – 25/10, ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
(Τε 09:00-14:30, Πε 09:00-14:30/18:00-21:00, Πα 09:00-14:30/18:00-
21:00,Σα 09:00-14:30, Κυ 19:00-21:00)

• ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2015, ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2οΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ), ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/2015, ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
• ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: