Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λήξη του εσωτερικού σεμιναρίου των ομάδων φροντιστών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών

Με την προβολή της ταινίας «Υστερόγραφο μιας σχέσης» ή «Away from Her»

Την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εσωτερικού σεμιναρίου που διοργανώθηκε από την Προϊσταμένη κα Πετρίδου Χριστίνα και την εθελόντρια Νευροψυχολόγο κα Τσεντίδου Γλυκερία, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών, για τους φροντιστές των μελών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Κ.Η.Φ.Α.Α.. Συγκεκριμένα, στην τελευταία ομάδα προβλήθηκε η ταινία με τίτλο: «Υστερόγραφο μιας σχέσης» ή «Away from Her», την οποία παρακολούθησαν οι φροντιστές και το προσωπικό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.away-from-her

Η ταινία αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που καλείται να αντιμετωπίσει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκραντ και η Φιόνα Άντερσον, είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που διανύει 44 χρόνια γάμου. Μετά από πολλά χρόνια ευτυχίας, η ζωή τους πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με μια δοκιμασία: Η Φιόνα εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ (κάποια κενά μνήμης, με αρκετή διαύγεια πνεύματος ακόμη). Το ζεύγος αποφασίζει ότι η καλύτερη λύση είναι να εισαχθεί η γυναίκα σε ίδρυμα που αναλαμβάνει τη φροντίδα ανοϊκών ασθενών. Το ίδρυμα απαγορεύει στο σύζυγο τις επισκέψεις, για τις πρώτες 30 μέρες της νοσηλείας, προκειμένου η γυναίκα να προσαρμοστεί στη νέα τάξη των πραγμάτων. Όμως όταν αργότερα ο Γκραντ συναντάει τη Φιόνα, αιφνιδιάζεται, καθώς η σύζυγός του δεν τον αναγνωρίζει κι έχει ερωτευτεί έναν άλλο ασθενή.

Η ταινία συγκίνησε τους φροντιστές και έγινε αφορμή για περαιτέρω σκέψη γύρω από τα ζητήματα επιλογών, ανεξαρτησίας και προσωπικότητας, όπως αυτά αναπτύσσονται κατά την πορεία της νόσου. Η ομάδα των φροντιστών του Κ.Η.Φ.Α.Α. μαζί με το προσωπικό, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο κύκλο εσωτερικών σεμιναρίων από το Σεπτέμβριο.

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ» (Κ.Η.Φ.Α.Α.) του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στεγάζεται στον παλιό, αλλά ανακαινισμένο χώρο του Νοσοκομείου, απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας με διαταραχές μνήμης και στις οικογένειές τους. Παρέχει δωρεάν, νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.

Πληροφορίες: κ. Πετρίδου Χριστίνα, Προϊσταμένη του Τμήματος.
Δ/νση:7ης Μεραρχίας26 (παλαιό Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: