Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεντεύξεις από ήρωες του Σαίξπηρ για τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ

Συνεντεύξεις από ήρωες του Σαίξπηρ καλούνται να πάρουν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, και οι καλύτερες από αυτές θα αξιοποιηθούν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρούν οι δύο φορείς, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ πρότεινε στο ΚΘΒΕ να σχεδιάσει έναν διαγωνισμό συγγραφής σύντομων θεατρικών κειμένων, στον οποίο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Σύμφωνα με το σχήμα που σχεδίασε το ΚΘΒΕ, κάθε συμμετέχων έχει δυνατότητα να υποβάλει κείμενο με μέγιστη έκταση 2.000 λέξεις, σε μορφή συνέντευξης με όποιον ήρωα ή ηρωίδα από έργα του Σαίξπηρ επιλέξει.

Επιτροπή που θα συγκροτήσει το ΚΘΒΕ θα επιλέξει έναν αριθμό από τα κείμενα που θα υποβληθούν για να χρησιμοποιηθούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε άλλες δράσεις τις οποίες θα αναπτύξει το θέατρο την περίοδο 2015-2016.

Επίσης, το σύνολο των κειμένων (ή μέρος αυτών, αν οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές) θα παρουσιαστούν σε ειδικό αναλόγιο που θα διοργανωθεί, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο έκδοσής τους.

Όσα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αυτόν έχουν στη διάθεσή τους δύο ημερομηνίες (και αποκλειστικά τις συγκεκριμένες ημέρες, όχι νωρίτερα) για να στείλουν το κείμενό τους στην κυρία Αθανασία Ανδρώνη (athanasia.androni@gmail.com) με κοινοποίηση στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (morfotiko@esiemth.gr): την Τετάρτη 15 Ιουλίου ή τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: