Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μουσική Εκδήλωση στο Μουσείο Δίου

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πιεριείς την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Πιερίας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 20:00,  στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Δίου.

Υπό την διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Ε.Π.Μ. και ορχήστρα δωματίου θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν χορωδιακά αλλά και  ορχηστρικά έργα από την Αναγέννηση μέχρι και τον 20ο  αιώνα.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας  Έλενα Παπασταύρου θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «το νερό σύμβολο ζωής».

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: