Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η τελετή έναρξης του παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής στην Παραλία Κατερίνης

Στην έναρξη ο  Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Νανόπουλος

Η τελετή έναρξης του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αστροφυσικής με τίτλο “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου, στην συνεδριακή αίθουσα APOLLO του ξενοδοχείου Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης. Στην εναρκτήρια τελετή θα μιλήσει με θέμα “Αναζητώντας την αρχή του Σύμπαντος” ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Texas A&M, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 θα συνεχισθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά Ολύμπιο Συμπόσιο. Το πρώτο Συμπόσιο διοργανώθηκε το Μάιο του 2014 στην Παραλία Κατερίνης, ενώ στο φετινό συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι αστροφυσικοί, πάνω από 45 κορυφαία ινστιτούτα προερχόμενοι από  25 διαφορετικές χώρες.

Το “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015” έχει ως θεματολογία “Κοσμολογία και εποχή του επαναϊονισμού”, μιας σημαντικής χρονικής στιγμής μετά την εμφάνιση του Σύμπαντος. Να σημειωθεί ότι η ανοιχτή για το κοινό ομιλία του κ. Νανόπουλου είναι συνυφασμένη με το θέμα αυτό, ενώ όλες οι συνεδρίες που ξεκινούν από το πρωί της Δευτέρας 18 και τελειώνουν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου είναι κλειστές για το κοινό.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κύριος διοργανωτής του συνεδρίου είναι το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London). Το γεγονός χρηματοδοτείται από τη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία (Ηνωμένο Βασίλειο) και την εταιρεία Hitachi. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mirotis Travel, υποστηρίζεται από τη Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας, ενώ λειτουργεί ήδη σελίδα του συνεδρίου στο Facebook και στο Twitter (#olympiancfa).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: